• Évenként kötelezően elvégzendő adategyeztetés! (2015-01-08)
  • Tisztelt Ügyfeleink!

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja jelenlegi ügyfelei szíves figyelmét, hogy minden új elektronikus kérelem benyújtás előfeltétele, a kötelező évenkénti egyszeri adatellenőrzés elvégzése.

Az elektronikus adatellenőrzés elvégzésére jogosult személyek:
    1. Amennyiben az ügyfél rendelkezik saját ügyfélkapuval, akkor az adatellenőrzést önmaga elvégezheti.
    2. Amennyiben az ügyfél rendelkezik olyan meghatalmazottal vagy technikai közreműködővel, akinek a jogosultsága kiterjed az ügyfél-nyilvántartási ügyek intézésére, akkor ezen meghatalmazott vagy technikai közreműködő jogosult az adatellenőrzés elvégzésére.
    3. Amennyiben nem rendelkezik az ügyfél olyan meghatalmazottal vagy technikai közreműködővel, akinek a jogosultsága kiterjed az ügyfél-nyilvántartási ügyek intézésére, akkor a „Meghatalmazás kezelés” menü alatt található nyomtatványok alkalmazásával jelentsen be olyan meghatalmazottat vagy technikai közreműködőt, akinek jogosultsága kiterjed az ügyfél-nyilvántartási ügyek intézésére. Ezen képviselő jogosult az adatellenőrzés elvégzésére.
    Továbbá, amennyiben az ügyfél már rendelkezik a 2. pont szerinti meghatalmazottal vagy technikai közreműködővel, akkor más - az ügyfél-nyilvántartási ügyek intézésére jogosult - meghatalmazottat vagy technikai közreműködőt csak az érintett meghatalmazás vagy technikai közreműködés visszavonásával és új bejelentésével tudja módosítani.

Az elektronikus ügyintézési felületre belépő ügyfél (vagy állandó meghatalmazottja illetve technikai közreműködője) figyelmeztető üzenet kap arról, hogy jelenleg, csak az ügyfél-nyilvántartás keretébe tartozó kérelmet nyújthat be.
    Ezen kötelezettség alól kivételt jelent:

• ha 2015. január 1-jét követően kérelmezte az ügyfél a nyilvántartásba vételét;
    • ha 2015. január 1-jét követően már nyújtott be ügyfél-nyilvántartási adatot módosító kérelmet;
    • vagy ha 2015. január 1-jét követően már nyújtott be elektronikus úton „Nyilatkozat a nyilvántartási adatok ügyfél általi felülvizsgálatáról” elnevezésű nyomtatványt.

Leírás az elektronikus adategyeztetés elvégzéséhez

Első lépés:
    Kérjük, az "Ügyfél-Nyilvántartás" menün belül a „Nyilatkozat adatok megfelelőségéről” nyomtatvány kiválasztásával nyissa meg a nyilatkozatot és figyelmesen olvassa el az azon található teendőket.

Második lépés:
    A nyilatkozat alján található szürke gomb segítségével tekintse meg az ellenőrizendő adatait, majd a lap tetején lépjen vissza a nyilatkozatra. Vizsgálja meg, hogy az adatai megfelelőek-e vagy sem. Amennyiben megfelelőek, akkor végezze el a Harmadik lépést, amennyiben nem, akkor kérjük hagyja ki a Harmadik lépést és ugorjon a Negyedik lépésre.

Harmadik lépés:
    Amennyiben adatai megfelelőek, akkor nyújtsa be a nyilatkozatot az „ÜK. Beadás” gomb segítségével, ez esetben további teendője nincs, az elektronikus kérelmek azonnal beadhatóak.

Negyedik lépés:
    Amennyiben adataiban változás történt, akkor a nyilatkozaton leírt módon lépjen be az "Ügyfél-Nyilvántartás" menün belül az "Ügyfél-Nyilvántartásba bejelentett adatok módosítása" kérelembe és jelentse be a szükséges módosításokat. (A felugró ablakon válassza az „OK” gombot.)

Az adatellenőrzés bármely módon való elvégzését követően (Nyilatkozat, vagy Módosító kérelem beküldése) a "Meghatalmazás kezelés" és az "Ügyfél-Nyilvántartás" menün kívüli menüpontok újra elérhetővé válnak és az elektronikus támogatási kérelmek benyújthatóak

Figyelem!
    Az alábbiak kizárólag a meghatalmazottként illetve technikai közreműködőként eljárókra vonatkozóan nyújtanak információkat.

Amennyiben Ön meghatalmazottként vagy technikai közreműködőként lépett be és nem rendelkezik az ügyfél-nyilvántartási ügyek intézésére való jogosultsággal, az adatellenőrzés elvégzéséhez szükséges nyilatkozatot tartalmazó Ügyfél-Nyilvántartási menün belül bármely menüpontra kattintva egy, a jogosultság hiányát megállapító hibaüzenet jelenik meg, ezért az adatellenőrzés elvégzése nem lehetséges.

Ez esetben kérjük, vegye fel a kapcsolatot a meghatalmazó ügyféllel és tájékoztassa, hogy Ön nem jogosult az adatellenőrzés elvégzésére, továbbá kérjük, tájékoztassa az ügyfelet az elektronikus kérelembenyújtást akadályozó adatellenőrzés elvégzésének szükségességéről, valamint annak lehetséges módjairól!