• Kertészeti gépbeszerzés - VP pályázat (2016-11-30)
  • A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Kertészet korszerűsítése – kertészeti gépbeszerzés támogatása” című (VP2-4.1.3.5-16 kódszámú) felhívás.

A támogatási kérelmek benyújtására a 2016. december 19. napjától 2018. december 18. napjáig van lehetőség.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: egyéni projekt esetén maximum 10 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 20 millió Ft.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 18,08 milliárd Ft. A támogatott projektek várható száma: 1 500 db.

A felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak önállóan:

Versenyképesség javítása érdekében, építéssel nem járó kertészeti eszköz beszerzése:

a) kertészeti tevékenység végzéséhez szükséges - mezőgazdasági erőgéphez, traktorhoz kapcsolható - munkagépek beszerzése,

b) kertészeti tevékenység végzéséhez szükséges önjáró betakarítógépek beszerzése,

c) kertészeti tevékenység végzéséhez szükséges, gépek, eszközök beszerzése,

d) maximum 1 db, legfeljebb 80 kW motorteljesítményű traktor beszerzése a felhívás 3.4.1.1. C) 7. és 5.7. pontjainak figyelembevételével,

e) talajművelő gépek beszerzése (sorközművelő kultivátorok, egyéb kultivátorok, magágykészítők, talajlazítók, simítók, ekék, tárcsás talajművelők, kombinátorok, hengerek, műtrágyaszóró gépek) a felhívás 3.4.1.1. C) 8. pontjának figyelembevételével.

Jelen felhívás keretében támogatás kizárólag kertészeti tevékenységhez kapcsolódó projektekhez nyújtható.

A felhívás 3.1.1. d) pontja szerinti traktor beszerzése abban az esetben támogatott, ha a támogatást igénylőnek a felhívás 4.1.1. a) pontja alapján meghatározott mezőgazdasági tevékenységből számított üzemméretének legalább 75 %-a kertészeti tevékenységből származik (a felhívás 5. számú melléklet II. táblázatában felsorolt kertészeti tevékenységekre vonatkozó üzemméret szerint).

A felhívás 3.1.1. e) pontjában rögzített talajművelő géptípusok beszerzése abban az esetben támogatott, ha a támogatást igénylőnek a felhívás 4.1.1. a) pontja alapján meghatározott mezőgazdasági tevékenységből számított üzemméretének legalább 75 %-a kertészeti tevékenységből származik (a felhívás 5. számú melléklet II. táblázatában felsorolt kertészeti tevékenységekre vonatkozó üzemméret szerint).

Első körben a 2017. január 19. benyújtott kérelmek kerülnek elbírálásra.

További részletek a támogatási felhívásban olvashatók ide kattintva.