• Albert Csaba őstermelő gazdaságfejlesztése (2024-02-19)

Albert Csaba őstermelő gazdaságfejlesztése

A Vidékfejlesztési Program keretén belül az Üde-Kunság Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-91-8-23 kódszámú, Üde-Kunság Vidékfejlesztési Egyesület – Versenyképesség javítását célzó és közösségi célú települési fejlesztések támogatása című felhívás alapján Albert Csaba, mint Kedvezményezett támogatási kérelmet nyújtott be.

Az „Albert Csaba gazdaságfejlesztése” című támogatási kérelmet Támogató elbírálta, és támogatásra alkalmasnak minősítette.

A Támogató Okirat kiállítására 2023. október 5-én került sor.

Támogatás összege: 12 032 000,- Ft

A beruházás Soltvadkert külterületén valósult meg. A projekt keretében 1 db pótkocsi és 1 db permetező került beszerzésre.

A pótkocsi és a permetező a növénytermesztési munkálatok végzéséhez elengedhetetlen. A permetezővel a szőlőterületeink növényvédelmét tudjuk hatékonyabban elvégezni. A permetező 3000 literes, fordított légáramú, melynek köszönhetően egyszeri feltöltéssel nagyobb területnagyságot is tudunk kezelni.

Beszerzésre került egy Metal-Fach T711/3 típusú 12 tonnás pótkocsit. Ezzel a terményt és a tápanyagot tudjuk szállítani.